Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Iulie 2014 | 12:27
Funcţionari, instruiţi în Olanda în domeniul managementului finanţelor publice
Reprezentanţii Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova au efectuat o vizită de studiu în Olanda, pentru a participa la cursul de instruire în domeniul managementului finanţelor publice organizat de către Ministerul Finanţelor al Regatului Ţărilor de Jos, în perioada 7-11 iulie 2014.
Cursul de instruire a fost organizat în contextul cooperării bilaterale între Ministerele Finanţelor ale Republicii Moldova şi Olandei. Scopul evenimentului a fost de a face schimb de experienţă şi cunoştinţe în domeniul finanţelor publice, atât din punct de vedere al managementului cheltuielilor cât şi a colectării taxelor, precum şi de a lărgi reţeaua de contacte a participanţilor, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Delegaţia Republicii Moldova a participat la acest eveniment alături de experţii în domeniul finanţelor din alte state cum ar fi Armenia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Georgia, Macedonia, Muntenegru, Mongolia şi Ucraina.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam