Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Februarie 2014 | 09:45
Funcţionari moldoveni instruiţi la un stagiu privind politicile UE
10 funcţionari moldoveni din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Serviciul Vamal, participă la stagii de instruire axate pe reforma justiţiei, a poliţiei şi combaterea corupţiei.
Ministrul Afacerilor Externe al Belgiei, Didier Reynders, a organizat, la data de 25 februarie 2014, o recepţie cu ocazia celui de-al 40-lea stagiu de instruire privind politicile UE, organizat de către Serviciul public federal Afaceri Externe al Belgiei, pentru statele candidate sau asociate la UE şi cele din cadrul Parteneriatului Estic.

Participanţii la stagiu şi invitaţii la recepţie au fost salutaţi de ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, de Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Mihai Gribincea, şi de către şeful Direcţiei pentru dimensiunea bilaterală a Parteneriatului Estic din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, Dirk Schuebel.

Stagiile de instruire, organizate şi finanţate de statul belgian au început în anul 2003 și au drept scop susţinerea ţărilor aspirante la UE în preluarea şi aplicarea experienţei comunitare în diverse domenii. Pe parcursul anilor au beneficiat de stagii funcţionari de stat din cele 12 state noi membre ale UE, statele din Balcanii occidentali, Turcia, Ucraina, Islanda, precum şi Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam