Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2015 | 12:01
Gala Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din România va demara astăzi la Bucureşti
Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni şi Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România, organizează astăzi, la Bucureşti, Gala Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni.
Ideea organizării Galei Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni se fundamentează pe inițiativa de a reuni tinerii basarabeni, voluntari, cu scopul celebrării a șase ani de activitate a asociației.

„De-a lungul a șase ani ne bucurăm de o recunoaștere și reprezentativitate considerabilă, ne bucurăm de nenumărate proiecte și inițiative, creștem în timp cantitativ, dar și calitativ. Experimentăm cele mai frumoase emoții și trăiri. Echipa crește prin prisma curajului și înțelepciunii celor mai buni, experimentați și devotați voluntari”, au remarcat organizatorii.

Grupul de inițiativă a menționat că locul de desfășurare a evenimentului nu a fost ales într-o manieră aleatorie. „Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cuprinde adevărate monumente și artefacte ale românismului, nu poate fi considerată decât cea mai potrivită locație a unui astfel de eveniment. Frumosul se naște din frumos, de aceea, oameni deosebiți cu spirit românesc veniți de peste Prut, vor putea cu ușurință sesiza ecoul de „acasă” în incinta acestui muzeu de epocă”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam