Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Decembrie 2015 | 09:32
Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova, la cea de-a III-a ediţie
Astăzi va avea loc evenimentul festiv de decernare a premiilor concursului „Excelenţă academică pentru Moldova” - Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova, ediţia a III-a, organizat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora şi Asociaţia studenţilor moldoveni din Franţa „Jeunes Moldaves".
Pentru ediția a III-a au fost depuse 104 dosare din 23 de țări. Noutatea din acest an a programului este secțiunea – „Reveniri care inspiră” lansată în parteneriat cu Forumul Absolvenților Reveniți, cu scopul de a promova cele mai motivaționale istorii ale tinerilor absolvenți ai instituțiilor de învățământ din străinătate care, revenind acasă, au reușit să creeze un impact remarcabil prin activitatea lor.

Scopul general al programului Gala Studenților Originari din Republica Moldova este de a identifica, recunoaște și promova cei mai buni studenți care își fac studiile în afara țării la ciclurile Licență, Masterat, Doctorat și care au obținut rezultate remarcabile în plan academic și extra-curricular.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova a fost lansată, în premieră, în anul 2013.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam