Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Octombrie 2015 | 11:27
Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova, o pistă de lansare pentru tânărul Mircea Eni
Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova m-a ajutat să creez anumite conexiuni cu semenii mei, mai apoi, am fost invitat să particip la unele proiecte. Acum activez în cadrul unui proiect demarat în Chicago. Declaraţia aparţine lui Mircea Eni, studentul care a obţinut premiul special acordat de premier în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Matinal de week-end” de la Radio Moldova Actualităţi.
E de menționat că, în cadrul aceluiași eveniment, protagonistul a fost desemnat câştigătorul categoriei „SUA şi Canada” pentru studiile de masterat. Mai multe despre Mircea Eni aflați din materialul realizat de TRM.MD.

Și în acest an Biroul pentru Relații cu Diaspora și Asociația studenților moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves” îndeamnă studenții originari din Republica Moldova, care își fac studiile în anul academic 2015 – 2016 la instituții de învățământ superior din străinătate (ciclurile universitare licență, masterat și doctorat), inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2015, să își depună dosarele pentru a participa la proiectul Gala Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a III-a. Eveniment este organizat sub înaltul patronaj al Prim-ministrului Republicii Moldova.

Concursul de dosare este deschis până la 15 noiembrie 2015.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam