Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2014 | 18:08
„Gazeta Basarabiei” va fi distribuită în patru ţări
Ziarul moldovenilor din Italia „Gazeta Basarabiei” a început să fie distribuit şi conaţionalilor noştri din Franţa, Portugalia şi Grecia. Publicaţia migranţilor moldoveni este gratuită şi le oferă conaţionalilor noştri din alte ţări veşti despre ţara de baştină, Republica Moldova.
Prima ediţie a ziarului „Gazeta Basarabiei” din acest an a văzut lumina tiparului la o tipografie din capitală. De aici, publicaţia va face cale lungă până în ţările Europei Occidentale pentru a le oferi conaţionalilor noştri stabiliţi în străinătate cele mai utile informaţii ce vizează migraţia în Vestul Europei.

Publicaţia a apărut acum cinci ani şi a fost distribuită iniţial doar celor aflaţi în Italia. Acum, ziarul are un tiraj de peste 6000 de exemplare şi poate fi găsit în majoritatea oraşelor din peninsulă, dar şi la Paris, Lisabona sau Atena.

Ziarul „Gazeta Basarabiei” se distribuie gratuit, iar echipa redacţională este formată din voluntari care au ales să-şi caute rostul departe de casă.

Mai multe detalii aflați în ediția Mesager.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam