Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Martie 2017 | 19:07
Germania va introduce taxa de drum pentru cetăţenii străini
Parlamentul german a aprobat introducerea unei taxe de drum pentru străini încă în anul 2015, dar din cauza nemulţumirilor pe care le-a generat aceasta în rândurile mai multor state ale Uniunii Europene, care au criticat decizia drept una discriminatorie şi împotriva legilor UE, legea a fost modificată, iar vinerea trecută, votată de Parlament. Implementarea legii însă, ar putea fi amânată până la alegerile din 24 septembrie, informează piataauto.md, cu referire la Reuters.
După implementare, cetăţenii străini cu vehicule înmatriculate în alte state vor trebui să achite taxa de drum, pentru utilizarea autobanurilor şi drumurilor naţionale ale Germaniei, care va putea ajunge la 130 de euro anual, în dependenţă de vârsta automobilului, capacitatea motorului şi criterii de mediu. Pentru cei care vor vizita Germania pe o perioadă scurtă de timp sau o vor tranzita, taxa va fi mai mică.
 
Scutiri substanţiale vor primi şi cei care conduc vehicule ecologice, hibride sau electrice.

Guvernul Germaniei se aşteaptă ca taxa de drum să genereze un venit anual de aproximativ 500 de milioane de euro.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam