Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Aprilie 2016 | 15:03
Germania va oferi mai multe burse pentru militarii Armatei Naţionale
Desfăşurarea cursurilor de instruire pentru corpul de subofiţeri ai Armatei Naţionale, precum şi activităţi pe termen scurt cu implicarea militarilor moldoveni şi germani au fost discutate astăzi de Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Federal al Apărării al Germaniei.
Decizia a fost luată în cadrul consultărilor bilaterale desfăşurate la Ministerul Apărării, la care au participat experţi din cele două instituţii.

Potrivit şefului interimar al Direcţiei Management Resurse Umane, locotenent-colonelul Andrei Pascal, activitatea a avut loc la iniţiativa părţii germane, care a propus lărgirea spectrului de cursuri specializate oferite de Ministerul Federal al Apărării din Germania în domeniul medical, infanterie, inginerie, menţinere a păcii, dar şi studii în cadrul Colegiului de comandă şi stat major şi în alte instituţii superioare de învăţământ.

De asemenea, partea germană şi-a exprimat disponibilitatea de a include în pachetul de asistenţă cursuri de instruire pentru corpul de subofiţeri ai Armatei Naţionale, precum şi activităţi pe termen scurt cu implicarea militarilor moldoveni şi germani.

Pentru anul academic 2015-2016, Ministerul Federal al Apărării din Germania a oferit Ministerului Apărării al Republicii Moldova şapte burse. Până în prezent, 113 militari ai Armatei Naţionale au fost instruiţi în cadrul instituţiilor de învăţământ militar din Germania.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam