Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Ianuarie 2018 | 13:11
Ghenadie Şatov – moldoveanul care şi-a propus să străbată oceanele cu iahtul
Ghenadie Şatov, singurul moldovean care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă, a lansat ideea unei călătorii cu iahtul în jurul Pământului şi a vândut-o pentru o jumătate de milion de dolari, scrie viza.md.
Potrivit lui Ghenadie, esența acestui proiect ambițios constă în promovarea ideii că planeta noastră, Pământul, este o ființă vie, plină de locuri frumoase și tot felul de minuni, că trebuie să o tratăm cu grijă și atenție, să o prețuim și să o admirăm în călătoria pe care o numim „Viață”.

Ideea acestei călătorii în jurul Pământului s-a născut într-un vis – de a-și exprima toată dragostea și afecțiunea pentru Terra, de a o îmbrățișa și a atinge toată frumusețea ei, în încercarea de a înțelege sensul aflării pe ea.

Ideea a fost vândută pentru o jumătate de milion de dolari, pe acești bani fiind cumpărat un iaht.

„O călătorie în jurul lumii pe iaht le va arăta oamenilor cât de frumos este Pământul cu oceane fără margini și un cer fără sfârșit deasupra capului”, spune Ghenadie Șatov. 
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam