Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 August 2015 | 16:26
Gheorghe Zamfir va concerta la Cahul şi Ismail cu ocazia Zilei Limbii Române
Două concerte susţinute de naistul Gheorghe Zamfir la Cahul (Republica Moldova) şi Ismail (Ucraina) şi un Forum Cultural al Profesorilor de Limba Română din regiunea Odesa continuă, la sfârşitul lunii august, seria evenimentelor dedicate Zilei Limbii Române în comunităţile româneşti din vecinătatea României, scrie Agerpres.
Potrivit site-ului Institutului Cultural Român, pe 29 august, maestrul Gheorghe Zamfir, acompaniat de taraful său, va concerta în Piața Horelor din Cahul, iar pe 30 august, va urca pe scena Palatului de Cultură „Taras Șevcenko” din Ismail.

Ambele evenimente vor începe la ora 19:00. În deschiderea celor două concerte va cânta Stela Botez, cunoscută interpretă de muzică populară din regiune.
Intrarea la concerte este liberă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam