Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Martie 2018 | 11:25
Gimnastele din Moldova au deschis Turneul Internaţional
Echipele naţionale ale clubului sportiv de gimnastică estetică în grup au obţinut anul acesta rezultate frumoase la Turneul Internaţional „Primavera”, ce s-a desfăşurat în capitala Federaţiei Ruse, între 10 şi 11 martie curent.
În cadrul campionatului, echipele de 12-14 ani şi 8-10 ani au fost premiate cu medalii de bronz, iar echipa de 6-8 ani s-a clasat pe locul şapte. Totodată numărul prezentat de către echipa din categoria de vârstă 8-10 ani a impresionat toată lumea, devenind compoziția de deschidere a întregii competiții.

„Suntem foarte mândri pentru că au obținut rezultate foarte frumoase, pentru că concurența a fost foarte mare, iar noi ne-am ales cu aceste premii demne de laudă. Noi am arătat un rezultat foarte frumos,” a mărturisit Oxana Mihalciuc, preşedinta Federaţiei de Gimnastică Estetică.

Gimnastica estetică în grup este un spectacol pe covor, care prezintă ideile antrenorului. Gimnastică estetică este o sincronică și grațioasă realizare a elementelor de dans și gimnastice de către grupe de 6-10 persoane. Acest tip de sport este un mic spectacol pe scenă, sclipitor și expresiv.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam