Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Februarie 2015 | 15:34
Granturi pentru democraţie de până la 24 de mii de dolari oferite de SUA
Ambasada Statelor Unite ale Americii oferă granturi de asistenţă în cadrul programului „Granturi pentru democraţie” în sumă de până la 24 de mii de dolari. Ambasada invită organizaţiile societăţii civile din Moldova să prezinte proiecte care ar contribui la dezvoltarea democraţiei şi societăţii civile în Moldova.
Pentru această competiţie Ambasada SUA salută proiecte care au următoarele priorităţi:

- consolidarea şi promovarea societăţii civile, instituţiilor democratice şi a protecţiei mediului;
- instituționalizarea unor procese deschise, pluraliste şi democratice la nivel local, educaţia civică, participarea publicului la luarea deciziilor;
- accesul liber la informaţie, libertatea exprimării, transparenţa în conducere şi buna guvernare;
- consolidarea încrederii.

Programul nu finanțează: ajutor umanitar sau activităţi de caritate; proiecte legate de sănătate, activităţi politice şi de partid; cercetări ştiinţifice; conferinţe sau călătorii individuale în străinătate; activităţi comerciale.

Solicitanții trebuie să depună proiectele până la 2 martie 2015.

Informaţii suplimentare și formularul pentru completare pot fi găsite la adresa: http://moldova.usembassy.gov/democracy-grants.html.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam