Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Septembrie 2017 | 15:31
Grav accident rutier în România cu implicarea unei familii de moldoveni
O femeia în vârstă de 28 de ani a murit, iar soţul acesteia şi doi copii, de opt luni şi trei ani sunt în stare gravă în urma unui accident rutier produs în România. Impactul s-a produs azi dimineaţă pe Drumul European 585 Brăila – Slobozia, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la infobraila.ro.
Potrivit presei de peste Prut, șoferul ar fi pierdut controlul asupra volanului și a părăsit carosabilul. Autoturismul a sărit peste un canal de irigaţii şi s-a răsturnat de mai multe ori, înainte de se opri într-un lan de porumb.

Din nefericire, femeia aflată pe scaunul din dreapta a fost proiectată prin parbriz şi a pierit pe loc, iar șoferul și cei doi copii ai lor au fost transportați în stare gravă la spital.

Din cercetările preliminare rezultă că accidentul s-a produs pe fondul oboselii. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă pentru ucidere și vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate cauza accidentului.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam