Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2014 | 15:51
Guvernul a aprobat modificările privind Regulamentul de aplicare a destinaţiilor vamale
La iniţiativa Serviciului Vamal, membrii Cabinetului de Miniştri au aprobat în cadrul şedinţei de Guvern modificările şi completările Regulamentului de aplicare a destinaţiilor vamale prevăzute de Codul Vamal al Republicii Moldova.
Potrivit unui comunicat de presă, proiectul dat a fost elaborat în vederea stabilirii unor norme transparente ce vizează aplicarea regimului vamal de perfecționare activă aplicabil companiilor producătoare, care importă materie primă străină și care o prelucrează în Republica Moldova, ulterior produsul finit fiind exportat în străinătate.

De asemenea, datorită acestor modificări propuse de Serviciul Vamal, autorizația de perfecționare activă se acordă agenților economici, indiferent de deținerea dreptului de proprietate asupra materiei prime, cu condiția ca produsele compensatoare obținute să fie reexportate de pe teritoriul Republicii Moldova.

Proiectul a fost elaborat în parteneriat vama- bussines, fiind consultați în acest sens și investitorii străini, experți europeni, autorități publice și se încadrează în procesul de modernizare și simplificare a procedurilor vamale, pentru crearea unui mediu mai favorabil și dezvoltarea investițiilor în Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam