Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Decembrie 2015 | 14:30
Guvernul american oferă burse moldovenilor la universităţi de top din SUA
Burse de studii pentru moldovenii care îşi fac studiile la una dintre şcolile de business din Top 50 din SUA. Guvernul american va investi aproximativ 4,5 de milioane de dolari în domeniul educaţiei din Republica Moldova şi Ucraina, relatează Mesager.
Programul acoperă până la 100% din costurile de școlarizare a studenților, înmatriculați la studii de zi pentru o perioadă de un an sau doi. Studenții se obligă să revină în Republica Moldova după finalizarea studiilor pentru o perioadă de cel puțin trei ani pentru a lucra și investi cunoștințele în procesul de tranziție a țării.

„Suntem interesaţi să dezvoltăm business-ul local, să găsim manageri talentaţi, să îi ajutăm să obţină cele mai bune cunoştinţe, să se întoarcă şi să contribuie la dezvoltarea afacerilor”, a  remarcat Roman Tychkivskyy, manager de program.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam