Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Aprilie 2014 | 12:23
Guvernul Republicii Moldova va elabora un studiu cu privire la coletărie
Biroul pentru relaţii cu diaspora (BRD), care asigură secretariatul Grupului de lucru pentru crearea mecanismului legal privind transportul internaţional de colete neînsoţite, în colaborare cu NEXUS Moldova va elabora un studiu cu privire la transportul internaţional de pasageri şi bagaje neînsoţite destinate/expediate de migranţi.
Studiul va avea drept scop analiza practicilor internaționale la zi, a impactului potențial și a instrucțiunilor operaționale, ce vor oferi atât Grupului de Lucru, cât și factorilor de decizie informația și recomandările necesare pentru modificarea și perfecționarea cadrului legal aferent. Produsul final al acestei inițiative va consta în elaborarea unui proiect de modificări al legislației în domeniul transportului și coletăriei, în colaborare cu Grupul de lucru.

În cadrul studiului, vor fi luate în considerare opiniile și necesitățile tuturor părților implicate, inclusiv cele ale diasporei moldovenești și ale reprezentanților sectorului privat. Recomandările și instrucțiunile operaționale oferite de studiu vor fi în întregime compatibile cu legislația și practicile Republicii Moldova și ale Uniunii Europene. 

Decizia de a elabora studiul a fost luată în cadrul ultimei ședințe a Grupului de lucru pentru crearea mecanismului legal privind transportul internaţional de colete neînsoţite, creat pe 28 februarie 2014, prin dispoziția premierului Iurie Leancă.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam