Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Octombrie 2014 | 11:07
Hotelierii români atrag cu tarife reduse turişti din Moldova
Programele speciale de reduceri în staţiunile balneare, montane şi de pe litoral, prin care tarifele scad cu până la 60%, vor fi disponibile după 1 noiembrie şi în agenţiile din Republica Moldova, hotelierii încercând astfel să atragă cât mai mulţi turişti din ţara noastră, informează Mediafax.
"Urmare a acţiunilor de promovare pe piaţa din Republica Moldova din acest an sperăm că anul viitor să aducem în România peste 40.000 de turişti din această ţară, mai ales că am hotărât să îi încadrăm şi pe ei ca beneficiari ai programelor speciale precum „Litoralul pentru toţi”,„Vacanţă la munte” sau programele balneare", a declarat pentru Mediafax, Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.

El crede că doar prin programele speciale vor ajunge în următorul an în România mai mult de 5.000 de turişti din Republica Moldova, dintre care mai mult de 1.000 vor veni în noiembrie şi prima jumătate a lunii decembrie prin programul "O săptămână la munte".

Oficialii patronatelor din turismul din Republica Moldova spun însă că cele mai căutate programe de reduceri vor fi în staţiunile balneare. "Până acum, turiştii din Republica Moldova nu puteau găsi pe piaţă aceste oferte speciale, dar din noiembrie vor începe să le caute la agenţii", a afirmat Ion Iordache, vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova.

În 2013, România a fost vizitată de 25.157 de turişti din Republica Moldova, iar în primele opt luni ale acestui an - de 28.191 de turişti, potrivit datelor transmise de către INS Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam