Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Iulie 2014 | 11:55
Şi-a găsit casa scrum la revenirea de peste hotare
Un bărbat din oraşul Edineţ a rămas fără casă şi bunuri, după ce locuinţa a fost jefuită şi ulterior, incendiată. Întors de peste hotarele ţării, acesta şi-a găsit casa arsă până la temelie. Prejudiciul adus victimei se ridică la circa un milion de lei.
Potrivit Inspectoratului General de Poliţie, pe marginea acestui caz a fost reţinut un grup de persoane, printre care şi doi tineri de 22 și respectiv 21 de ani.

În timpul audierilor, bănuiții, au recunoscut că furau tot ce le pica sub mână, de la calculatoare până la truse de scule. Unul din suspecți a spus polițiștilor că după ce au „luat la ochi” o casă al cărui proprietar lipsea,  au pătruns în locuință şi au furat diferite bunuri. Pentru a ascunde urmele fărădelegii, au dat foc la casă. Bunurile furate erau vândute, ulterior, diferitor persoane la prețuri mai mici.

Acum, cei doi bănuiți, ambii anterior judecați, riscă ani grei de pușcărie. În acest sens, au fost inițiate trei cauze penale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor şi furt.

Totodată, forțele de ordine continuă verificările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și implicarea suspecților în alte infracțiuni similare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam