Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2016 | 15:46
Iana Stanţieru - moldoveanca din Belgia care promovează artiştii în lume
Iana Stanţieru, membră activă a diasporei din Belgia a lansat la Bruxelles Galeria de Artă „Europe's Art”. Scopul acesteia este promovarea artiştilor din Europa în întreaga lume. Iana promovează talente din Belgia, Franţa, Suedia, Finlanda, Slovenia, Grecia, Slovacia, Malta, Rusia, Bulgaria, Anglia şi 15 artişti din Republica Moldova.
Potrivit BRD, pentru a admira operele artiștilor moldoveni puteți vizita pagina web: www.europesart.com. Printre artiștii promovați de către „Europe's Art” sunt: Elvira Cemortan Voloșin, Gheorghe Negru, Vasile Medinschi, Tudor Fabian, Gheorghe Tărnă.

Iana Stanțieru a mai a organizat expoziții de artă la Parlamentul European, Comitetul Regiunilor Uniunii Europene, Comisia Europeană. Următoarea expoziție va avea loc în luna mai, în Orientul Mijlociu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam