Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2014 | 11:06
Igor Cobîleanski va regiza un film în România
Regizorul basarabean Igor Cobîleanski va regiza serialul „Umbre”, o producţie HBO Europe care va fi filmată în întregime în România, informează filmreporter.ro.
Potrivit presei românești, cu excepția a două episoade, care vor fi regizate de Bogdan Mirică, restul vor fi realizate de Igor Cobîleanski. Autorul moldovean care este câștigătorul premiului Gopo 2014 pentru cel mai bun debut, pentru filmul „La limita de jos a cerului” are deja în palmares și trei scurtmetraje foarte populare – „Când se stinge lumina”, „ Sașa, Grișa și Ion” și „Plictis și inspirație”.

Filmările încep în luna iunie, cu Șerban Pavlu în rolul principal, al unui taximetrist care face bani și ca recuperator pentru un mafiot local. După ce omoară accidental un om, Relu vrea să iasă din lumea interlopă, dar nu mai are cale de întoarcere.

Premiera filmului este programată pentru începutul anului viitor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam