Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2017 | 11:41
Igor Dodon a avut o întrevedere cu diaspora de la Istanbul
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Turcia, la care au participat circa o sută de persoane. În cadrul întâlnirii au fost discutate în detalii evenimentele ce au loc în Republica Moldova, s-a vorbit despre priorităţile imediate în domeniul politicii interne, dar şi externe a statului.
Potrivit Președinției, în cadrul întrunirii a fost dezbătut un spectru larg de chestiuni, cum ar fi acordurile de garanții sociale dintre state, subiectul privind eventuala modificare a sistemului electoral, organizarea alegerilor anticipate, precum și politicile sociale și economice.

În context, șeful statului a promis că va aborda la nivel înalt problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova care trăiesc sau muncesc pe teritoriul Turciei. „Sunt sigur că vom identifica soluții, așa cum a fost și în cazul concetățenilor noștri din Federația Rusă”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru la Istanbul, în cadrul căreia va participa la lucrările celui de-al 25-lea Summit al șefilor de stat și de Guvern al Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Recent a fost lansat topul celor mai fericite ţări din lume, unde oamenii trăiesc în armonie şi bunăstare. Ce ţări fac parte din acest top şi care sunt aspectele principale ce le definesc, aflaţi marţi, începând cu ora 6:55 la emisiunea ,,Bună dimineaţa’’.
Moldova 1
Poluarea aerului afectează majoritatea zonelor urbane din Marea Britanie, însă Londra este afectată cel mai mult. Stimulat de obiectivele Uniunii Europene, Guvernul britanic şi-a propus ca până în anul 2020, jumătate din cele peste 20.000 de taxiuri din Londra să renunţe la motoarele diesel tradiţionale pentru cele electrice. Ce cred taximetriştii la acest subiect aflaţi astăzi, începând cu ora 20:25 la emisiunea ,,Focus Europa’’.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam