Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2017 | 11:41
Igor Dodon a avut o întrevedere cu diaspora de la Istanbul
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Turcia, la care au participat circa o sută de persoane. În cadrul întâlnirii au fost discutate în detalii evenimentele ce au loc în Republica Moldova, s-a vorbit despre priorităţile imediate în domeniul politicii interne, dar şi externe a statului.
Potrivit Președinției, în cadrul întrunirii a fost dezbătut un spectru larg de chestiuni, cum ar fi acordurile de garanții sociale dintre state, subiectul privind eventuala modificare a sistemului electoral, organizarea alegerilor anticipate, precum și politicile sociale și economice.

În context, șeful statului a promis că va aborda la nivel înalt problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova care trăiesc sau muncesc pe teritoriul Turciei. „Sunt sigur că vom identifica soluții, așa cum a fost și în cazul concetățenilor noștri din Federația Rusă”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru la Istanbul, în cadrul căreia va participa la lucrările celui de-al 25-lea Summit al șefilor de stat și de Guvern al Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
„Îmi place să fiu de folos” este gândul, sentimentul care îi motivează să rişte viaţa lor şi să lupte cu flăcările pentru a salva vieţi! În viaţa de zi cu zi, profesează agricultura, şoferia, sunt profesori, directori, paznici, şomeri, oameni de afaceri, primari sau feţe bisericeşti. Ce-i poate aduna împreună, într-o echipă?
Moldova 1
Pe 24 noiembrie va avea loc Summitul Parteneriatului Estic, la Bruxelles. Lideri de la Chişinău, Kiev, Tbilisi, Erevan, Minsk şi Baku se vor întruni în capitala Belgiei, pentru a discuta despre rezultatele proiectelor implementate în cadrul Parteneriatului pentru buna guvernanţă. Din anul 2015 celor şase ţări li s-au oferit 33,8 milioane de euro, dintre care 2,4 milioane i-au revenit Moldovei, pentru îmbunătăţirea sistemului electoral, prevenirea discriminării şi respectarea drepturilor omului. Cu ce aşteptări pleacă delegaţia Republicii Moldova la Summit aflăm astăzi, din emisiunea „Vector European” .
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam