Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2015 | 11:34
Imaginea Republicii Moldova, promovată la Stockholm de ambasadorul Druc
Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Suediei, Emil Druc, continuă să promoveze imaginea Republicii Moldova în Suedia, printr-un şir de activităţi. Diplomatul moldovean s-a întâlnit cu membrii Clubului Rotary Internaţional din Stockholm, Suedia, în cadrul căreia ambasadorul a prezentat o descriere succintă a istoriei ţării noastre, precum şi o incursiune a situaţiei economice şi sociale.
Oficialul a vorbit și despre tendințele din interiorul țării și din arealul geografic din care face parte Republica Moldova.
O dimensiune aparte a prezentării a fost dedicată parcursului european al țării, cursului de reforme și efectelor Acordului de Asociere și DCFTA cu UE de imediată și lungă perspectivă.

Șeful misiunii diplomatice s-a oprit punctual la o serie de domenii cu potențial pentru investitorii străini, printre care producerea vitivinicolă, sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, industria textilă, producerea energiei verzi/regenerabile și sfera infrastructurii sustenabile.

Numeroasele întrebări care au urmat din partea auditoriului s-au referit la structura exporturilor din Republica Moldova în țările Uniunii Europene, căile de transport ce se folosesc la comerț, atracțiile turistice din țara noastră, situația tinerilor din Republica Moldova. Cultura și tradițiile moldovenești au prezentat, de asemenea, interes pentru ascultători.

Pe durata evenimentului, oaspeții au fost serviți cu vinuri autohtone, notează Ambasada Republicii Moldova în Regatul Suediei, Republica Finlanda și Regatul Norvegiei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam