Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2015 | 10:36
Imaginea Republicii Moldova promovată la Varşovia
Ambasadorul moldovean în Polonia, Iurie Bodrug, a realizat acţiuni de promovare a Republicii Moldova pentru membrii Clubului Rotary Internaţional din Varşovia, organizaţie din care fac parte oameni de afaceri, reprezentanţi ai cercurilor politice, ai presei şi culturii.
Potrivit unei postări pe un site de socializare, întrunirea a avut loc la solicitarea președintelui Clubului Rotary Varșovia,  Tomasz Minksztyn.

„Tomasz Minksztyn s-a dovedit a fi un bun cunoscător al realităților moldovenești, cu toate componentele reprezentative ale acestuia: datinile seculare, cultura culinară, istoria bogată și nu în ultimul rând, tradițiile de producere a vinului moldovenesc – tezaur național recunoscut”, a menționat ambasadorul Iurie Bodrug.

Pe durata evenimentului, oaspeții au fost serviți cu vinuri autohtone, iar diplomatul moldovean a realizat un scurt istoric al Republicii Moldova, dar și o trecere în revistă a celor realizate în ultimii ani pentru modernizarea țării, implementarea reformelor și apropierea de standardele europene.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam