Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iunie 2015 | 14:59
Imaginea Republicii Moldova, promovată la Varşovia
Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, Iurie Bodrug, împreună cu consilierul Victor Martin au participat la o întrevedere cu membrii Clubului Rotary Varşovia Goethe, din care fac parte oameni de afaceri, reprezentanţi ai cercurilor politice, ai presei şi culturii.
Potrivit Ambasadei, pe durata întrevederii a avut loc o discuție despre evoluțiile actuale ale țării noastre, „despre parcursul nostru european, climatul favorabil pentru investiții, precum și implicarea întregii societăți în realizarea provocării de apropiere graduală de standardele europene, în contextul semnării Acordului de Asociere RM-UE”.

Participanților le-au fost propuse spre degustare vinurile unei companii din Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam