Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Noiembrie 2014 | 13:58
Imagini de la „Revoluţia de Catifea” din Slovacia, expuse la Chişinău
Ambasada Republicii Slovace în Republica Moldova deschide luni, 24 noiembrie, la Biblioteca Naţională, expoziţia de imagini „Slovacia la cei 25 de ani de la Revoluţia de Catifea din 1989”.
Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Robert Kirnag, va inaugura expoziția printr-un discurs adresat publicului moldovenesc. Expoziția va fi deschisă timp de o săptămână, perioadă în care doritorii pot vizualiza imagini inedite, însoțite de descrierea evenimentelor din istoricul an 1989.

Amintim că Revoluția de Catifea a fost realizată de o mișcare pacifistă care a reușit ca partidul comunist din Cehoslovacia să piardă monopolul puterii și să fie instaurată democrație.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam