Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Ianuarie 2016 | 10:43
Imigranţii moldoveni din Rusia care deţin dublă cetăţenie riscă să fie urmăriţi penal
Atenţie pentru cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Federaţia Rusă. Începând cu 1 ianuarie 2016, imigranţii din ţările CSI care pe lângă cetăţenia rusă, mai deţin încă una şi nu au raportat acest fapt Serviciului Federal de Imigrare din Rusia, riscă să fie urmăriţi penal, relatează Moldova 1.
Noile sancţiuni prevăd amendă de 200 de mii de ruble sau 400 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Amintim că începând cu 4 august 2014 a intrat în vigoare Legea federală potrivit căreia cetăţenii Federaţiei Ruse sunt obligaţi să prezinte oficiului teritorial al Serviciului Federal de Imigrare un document care informează statul rus despre a doua cetăţenie, despre termenul şi permisul de şedere.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam