Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Septembrie 2015 | 17:28
Importanţa semnării unui Acord de cooperare în domeniul securităţii sociale dintre Moldova şi Italia, în vizorul oficialităţilor
Prim-ministrul Valeriu Streleţ a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata. Oficialii au reconfirmat importanţa semnării unui Acord de cooperare în domeniul securităţii sociale între cele două state.
Oficialii au menţionat caracterul ascendent al relaţiilor moldo-italiene, Italia fiind un promotor activ al intereselor Republicii Moldova în efortul de modernizare şi de aliniere la standardele europene.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a mulţumit Italiei pentru sprijinul acordat în contextul marcării Zilei Naționale a Republicii Moldova în cadrul expoziţiei universale „Expo Milano-2015 care ar spori relațiile comercial-economice dintre Moldova şi Italia.

Ambasadorul Italiei la Chişinău s-a pronunţat pentru continuarea tradiţiei de organizare a Forumurilor economice pentru întreprinderile italiene şi moldo-italiene ce activează în Moldova: „Asemenea evenimente sunt o bună ocazie pentru stabilirea dialogului între instituţiile moldoveneşti şi investitorii italieni”.

Enrico Nunziata a reiterat susţinerea Italiei pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, lansând propuneri de colaborare în conformitate cu Declaraţia comună a Miniştrilor de externe ai Republicii Moldova şi Republicii Italiene privind cooperarea bilaterală în vederea implementării Acordului de Asociere RM-UE, din 15 octombrie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam