Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Martie 2015 | 11:28
În aeroporturile din UE au fost înăsprite controalele asupra bagajelor de mână
De la începutul acestei luni a intrat în vigoare un nou regulament european în cadrul aeroporturilor din Uniunea Europeană. Acesta prevede că, orice bagaj de mână care conţine dispozitive mobile şi aparate electrice de mari dimensiuni, trebuie inspectat. Până acum, aceste obiecte se puneau pe o tavă, separat.
Potrivit Agenției Turismului a Republicii Moldova, orice pasager al transportului aerian poate fi obiectul acestor verificări. Astfel, printre aparatele care vor fi analizate separat în timpul controlului se numără camere video, laptop-uri, telefoane mobile, aparate foto, CD playere, calculatoare de buzunar. Vor fi verificate și aparate electrice de mari dimensiuni, cum ar fi fierul de călcat, placa de întins părul, uscătoare de par, jucării pe baterii sau maşini de cusut portabile.

Contoarele bagajelor de mână au fost înăsprite după ce Comisia Europeană a descoperit că teroriştii internaţionali dezvoltă noi moduri de a ascunde dispozitive explozive în bagajele de mână.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam