Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Noiembrie 2014 | 14:36
În Azerbaidjan a fost înfiinţată prima asociaţie a diasporei moldoveneşti
La Baku, Azerbaidjan, a fost înfiinţată asociaţia obştească „Diaspora Moldovei”. Prima organizaţie diasporală a moldovenilor din această ţară este condusă de către Chiril Gaburici, preşedintele companiei azere de telefonie mobilă „Azercell”.
Una dintre primele activităţi importante ale asociației „Diaspora Moldovei” va fi organizarea, împreună cu Misiunea diplomatică a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie curent, în cadrul Secţiei de Votare Nr. 391 din incinta Ambasadei Republicii Moldova la Baku.

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, asociația nou-formată își propune organizarea conaţionalilor pentru o participare mai activă în viaţa social-politică a Republicii Azerbaidjan, promovarea şi cultivarea limbii, culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor naţionale, precum şi organizarea acţiunilor festive cu ocazia diferitor sărbători populare şi oficiale ale Republicii Moldova.

Adresa Asociaţiei „Diaspora Moldovei”: orașul Baku, Raionul Yasamal, Prospectul Tbilisi, Nr.149.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam