Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Februarie 2015 | 16:07
În Cehia ar putea fi lansat un centru comercial cu produse moldoveneşti
Diaspora moldovenilor din Cehia şi populaţia băştinaşă vor avea posibilitatea să procure produse din Republica Moldova în cadrul unui centru comercial ce ar putea fi deschis în oraşul ceh Brno. Anunţul a fost făcut pe un site de socializare de ambasadorul Republicii Moldova la Praga, Ştefan Gorda.
„Azi am aprobat conceptul unui centru comercial moldovenesc la Brno, în câteva luni sper să se materializeze ideile. Dorim să existe un local mai special, unde prietenii cehi, precum și moldovenii aflați în zonă, ar putea procura mărfuri moldovenești alimentare și nealimentare, să fie și o cafenea unde ar putea gusta produse tradiționale, cu posibilitatea extinderii modulare, pe măsura ce va crește interesul pentru produsele moldovenești tradiționale”, menționează oficialul pe pagina sa de facebook.

Volumul schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Cehia se apropie de 100 de milioane de dolari, statul ceh fiind acum cel mai mare importator a vinurilor moldovenești din cadrul UE.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam