Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Iunie 2015 | 14:24
În Germania a avut loc concertul de caritate „O inimă pentru copiii din Moldova”
Asociaţia de prietenie moldo-germană din oraşul Berlin, Germania, a organizat a noua ediţie a tradiţionalului concert de caritate cu genericul „O inimă pentru copiii din Republica Moldova”. În cadrul evenimentului, a fost lansat un proiect nou de susţinere a copiilor bolnavi de cancer.
Din mijloacele adunate vor fi procurate cadouri pentru copiii bolnavi de cancer din Republica Moldova, vor fi organizate spectacole de teatru şi se vor finanța terapii muzicale și de artă plastică pentru acești copii.

În cadrul concertului au evoluat ansamblul de dansuri populare pentru copii „Speranța” de pe lângă Centrul pentru Copii și Tineret din orașul Chișinău „Artico”, ansamblul de muzică balcanică din orașul Giessen, Germania, tânăra interpretă Cristina Holstein din Berlin, ansamblul de dansuri populare „Primăvara” al Asociației și micii artişti de la Clubul de dansuri „OTK Schwarz-Weiß 1922“, care au fascinat publicul.

Potrivit Biroului Relații cu Diaspora, la sărbătoare au participat circa 200 de oaspeţi – membri ai Asociației de prietenie moldo-germană din orașul Berlin, ai corpului diplomatic, reprezentanţi ai diasporei, numeroşi prieteni și simpatizanţi germani ai culturii și tradițiilor noastre.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam