Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Ianuarie 2015 | 11:37
Un nou Consulat Onorific al Republicii Moldova, inaugurat în Polonia
În Polonia a fost inaugurat cel de-al patrulea Consulat Onorific al Republicii Moldova. Acesta a fost deschis în oraşul Elblag, voievodatul Varmia şi Mazuria.
Consulul Onorific al țării noastre în regiunea din nord – estul Poloniei este Macej Bukowski, cunoscut om de afaceri din localitate, care este angajat în diverse acțiuni de promovare a Republicii Moldova și de consolidare a relațiilor reciproc avantajoase, pe diverse planuri dintre Moldova și Polonia.

La ceremonia solemnă au luat parte autorități locale din Polonia, oameni de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și de învățământ.

Cu ocazia inaugurării Consulatului Onorific a fost vernisată o expoziţie de pictură, aparținând artistului plastic Gheorghe Lisița, prezent și el la eveniment.
Ceremonia solemnă a fost urmată de un spectacol muzical, susținut de cunoscutul naist moldovean Dumitru Harea, precum și de o recepție cu prezentarea celor mai reprezentative vinuri.

Date de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Elblag:
ul. Mazurska 10,
82-300 Elbląg
Tel. +48 55 234 03 40
Fax.  +48 55 235 64 64
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam