Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Decembrie 2017 | 09:44
Zilele Culturii Republicii Moldova, organizate în Portugalia
În Republica Portugheză au fost organizate Zilele Culturii Republicii Moldova, desfăşurate cu genericul „Scumpă ţară şi frumoasă”. În cadrul evenimentului a fost evidenţiată importanţa implicării reprezentanţilor diasporei în procesul de promovare a culturii şi tradiţiilor naţionale ale Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Scopul ediției din acest an a fost implicarea celor trei centre educaționale în diasporă, ce activează pe teritoriul Portugaliei.

La Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză au participat peste 700 de conaționali.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „Miorița”, cu suportul Biroului Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și al Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam