Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 August 2016 | 15:45
În România ar putea apărea Oficiul pentru relaţia cu Republica Moldova
Senatorul Viorel Badea susţine că este nevoie de înfiinţarea Ministerului Românilor de Pretutindeni şi a Oficiului pentru relaţia cu Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Romanian Global News.
În cadrul Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, senatorul român a subliniat că este important Oficiul pentru Republica Moldova. „Mai mult ca niciodată este necesar ca România să se implice în protejarea și promovarea intereselor cetățenilor români din Republica Moldova și pentru a promova aceste interese, trebuie să se creeze o instituție”, a menționat Viorel Badea.

Încă din 2015, peste 100 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români din străinătate au solicitat Guvernului României crearea Ministerului Românilor de Pretutindeni şi a unei instituţii speciale în subordinea premierului, responsabilă de relaţia cu Republica Moldova.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam