Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Ianuarie 2014 | 17:05
Organizaţia Tineretului SD Republica Moldova, lansată în România
Tineretul Social Democrat din România va lansa mâine, 24 ianuarie, organizaţia Tineretului Social Democrat Republica Moldova (TSD Republica Moldova) cu sediul în România.
TSD Republica Moldova fiind o organizaţie politică de tineret al cărei scop este dezvoltarea spiritului civic prin implicarea tinerilor de pe ambele maluri ale Prutului atât în viaţa politică şi socială, cât şi în domeniul cetăţeniei active.

„În fiecare an, la 24 ianuarie, ne amintim cu emoție și mândrie de mărețul act din istoria românilor, prin care s-au pus temeliile statului român modern. Astfel, TSD România, își lansează în această dată istorică – TSD Republica Moldova” a menţionat pentru trm.md coordonatorului TSD Republica Moldova, Veaceslav Şeremet.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa Nicu Bănicioiu, vicepreședinte PSD, Ministrul Tineretului și Sportului din România, Mihai Sturzu, Președinte TSD, Gabriel Petrea, Secretar General TSD şi Pavel Ianeț, Vicepreședinte Tineretul Democrat din Republica Moldova.

TSD Republica Moldova a fost înfiinţată prin adoptarea rezoluţiei de către tinerii social-democraţi în cadrul Congresului TSD desfăşurat la Braşov, pe data de 19 octombrie 2013.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam