Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2015 | 13:23
În ultima săptămână, şase cetăţeni moldoveni au fost deportaţi din UE şi Federaţia Rusă
În perioada 24-31 august, 18 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, cinci cetăţeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă, alţii trei fiind deportaţi. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru şapte conaţionali şi trei au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, șase persoane au încălcat frontiera de stat; 31 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere; 28 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Oamenii legii au înregistrat cinci cazuri de uz de fals în actele de călătorie; 35 de persoane aflate în conflict cu legea și patru unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 509 mii 929 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 103 mii 167 traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam