Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2015 | 10:03
În ultimele 24 de ore, şase moldoveni au primit refuz de a intra în Rusia
În ultimele 24 de ore, şase cetăţeni ai Republicii Moldova au primit refuz de a intra în Federaţia Rusă şi unul a fost deportat. În UE a fost limitat accesul unui conaţional, iar alt moldovean a fost deportat, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referinţă, angajaţii Poliţiei de Frontieră au înregistrat 16 acţiuni ilegale. O persoană a încercat să treacă ilegal frontiera de stat; șase persoane au încălcat regulile de aflare în zona de frontieră și în punctele de trecere; patru cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; o persoană a prezentat document de călătorie falsificat; patru persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctul de trecere a frontierei.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport a fost unul echilibrat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam