Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2015 | 11:15
În ultimele 24 de ore, cinci moldoveni au fost întorşi de la graniţa cu Rusia
În ultimele 24 de ore, cinci cetăţeni moldoveni nu au fost autorizaţi să intre pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar un conaţional a fost deportat din UE, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost înregistrate 20 de acțiuni ilegale, după cum urmează: șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimului în punctele de trecere; șapte cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; trei persoane au prezentat documente falsificate; un șofer a fost amendat pentru exploatarea mijlocului de transport reutilat ilegal. Totodată, au fost înregistrate trei tentative de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor.

De asemenea, au fost reținute patru persoane aflate în conflict cu legea și o unitate de transport dată în consemn.

Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport care au traversat frontiera de stat a fost unul moderat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam