Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Mai 2015 | 09:07
În ultimele 24 de ore, din Federaţia Rusă au fost deportaţi patru conaţionali
În ultimele 24 de ore, doi cetăţeni ai Republicii Moldova au primit refuz de a intra în Uniunea Europeană şi unul a fost deportat. Din Federaţia Rusă au fost deportaţi patru conaţionali, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, au fost înregistrate 19 acţiuni ilegale. O persoană a încălcat regulile de aflare în zona de frontieră; cinci cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; două persoane au prezentat documente de călătorie falsificate; doi șoferi au exploatat autovehicule reutilate ilegal.

De asemenea, oamenii legii au mai înregistrat un caz de transportare ilegală a bunurilor materiale, fiind documentată o persoană, iar alte opt persoane aflate în conflict cu legea și un mijloc de transport dat la consemn au fost reținute în punctul de trecere a frontierei.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport a fost unul echilibrat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam