Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2014 | 16:45
Inaugurarea anului academic - motiv de întrunire pentru moldovenii din Bulgaria
Ambasada Republicii Moldova la Sofia a fost gazda inaugurării oficiale a anului academic al Institutului Francofoniei pentru Administrare şi Gestiune (IFAG) cu sediul la Sofia, Bulgaria.
Printre invitaţii la eveniment s-au numărat reprezentanţi ai mediului academic, ministerial şi cel de afaceri, precum şi corpul diplomatic acreditat la Sofia. De asemenea, cu această ocazie, a devenit deja tradiţională practica reuniunii studenţilor moldoveni francofoni în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Sofia, anul curent fiind admise cinci tinere din ţara noastră pentru a urma studii de masterat în domeniul gestiunii organizaţiilor, informează Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria.

Pe parcursul discuţiilor au fost abordate probleme precum participarea cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotare la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, echivalarea diverselor acte juridice, reglementarea situaţiei persoanelor aflate la muncă peste hotare, condiţiile de şedere şi cazare ale studenţilor, alte problemele cu care se confruntă studenţii moldoveni pe teritoriul Bulgariei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam