Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Septembrie 2017 | 10:50
Încă doi moldoveni au reuşit să impresioneze juriul de la „Vocea României”
O luptă pentru cele mai bune voci s-a dat aseară la „Vocea României”. Printre norocoşii care şi-au făcut un loc în echipa celor patru juraţi au fost şi doi tineri din Republica Moldova. Laura Voinu şi Dima Trofim au reuşit să convingă juriul că trebuie să meargă în următoarea etapă.

Laura Voinu are 18 ani și a început să cânte încă de când avea șase ani. Studiază muzica la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău și a venit la „Vocea României” să le îndeplinească visul părinților ei, acela de a fi pe marile scene, relatează Radio Moldova Actualități. Laura a reușit să întoarcă trei scaune, dar a ales să meargă în echipa lui Smiley.
 
Și Dima Trofim a fost aseară la „Vocea României”, reușind să întoarcă două scaune, pe cel al lui Smiley și al Loredanei. Tânărul interpret este originar din Chișinău, dar s-a mutat în urmă cu opt ani la București, când a obținut un rol în serialul „Pariu cu viața”. A cunoscut celebritatea cu ajutorul trupei LaLa Band, din care a făcut parte și visează să ajungă pe scene foarte mari. Și Dima a mers în echipa lui Smiley.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam