Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Aprilie 2015 | 10:23
Încă trei moldoveni au fost deportaţi din Federaţia Rusă
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la trei cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi trei fiind deportaţi, iar la patru moldoveni le-a fost refuzat accesul în UE, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul punctelor de trecere. Totodată a fost înregistrat un caz de trecere ilegală a mărfurilor peste frontiera de stat,  iar două persoane au fost reținute pentru tentativă de traversare ilegală a frontierei. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, patru cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar trei persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute la frontieră.

Conform datelor furnizate de structurile regionale ale Poliţiei de Frontieră, punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, a fost traversat de 10263 mijloace de transport și de către 47 086 de persoane.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam