Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Noiembrie 2015 | 13:42
Încă trei zile pentru a aplica la concursul pentru tineri „Plural + Moldova”
Tinerii cineaşti şi fotografii din Republica Moldova mai au la dispoziţie trei zile pentru a aplica la cea de-a şaptea ediţie a concursului foto şi video „Plural + Moldova”. Concursul este lansat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi Alianţa Civilizaţiilor (Iniţiativa ONU).
Potrivit organizatorilor, concursul „Plural + Moldova” ediția 2015 este deschis pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 9 și 25 de ani. Cineaştii pot produce filme de la 1 până la 5 minute de orice gen sau stil (documentar, film artistic, desen animat, etc.), iar fotografii sunt aşteptaţi să prezinte un set de până la trei lucrări. Acestea trebuie să reflecte subiecte legate de migraţie, respectarea drepturilor omului şi a demnităţii umane, principiul de toleranţa zero faţă de orice formă de violenţă, dar şi promovarea coeziunii sociale între popoare şi confesiuni.

Obiectivul principal al concursului este să permită acestora să împărtăşească viziunile lor asupra migraţiei şi diversităţii, dat fiind faptul că ei sunt cei mai buni promotori ai toleranţei şi integrării într-o lume tulburată de diviziuni. Participanţii sunt invitaţi să accelereze schimbarea prin intermediul creaţiei lor: filme scurte sau fotografii despre migraţie, diversitate şi incluziunea socială.

„Plural + Moldova”este o oportunitate excelentă pentru tineri să-şi prezinte ideile autentice despre probleme şi oportunităţile legate de migraţie. Tinerii sunt agenţi creativi ai schimbării şi pot veni cu o reflectare a problemelor sociale dar şi cu soluţionarea acestora”, a spus Antonio Polosa, șeful Misiunii OIM în Republica Moldova.

După expirarea datei limite pentru depunerea dosarelor, juriul competent va evalua lucrările în două secţiuni separate - video și foto.

Câştigătorii vor fi anunțați și premiaţi în cadrul Galei de premiere, eveniment organizata anual la 18 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Migranţilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam