Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2014 | 11:27
Începe depunerea dosarelor pentru studii în România
Tinerii din Republica Moldova care doresc să candideze pentru învăţământul de stat din România, universitar şi preuniversitar, pot depune dosarele de înscriere la Comisia mixtă de selecţie, care va activa la Bălţi, Chişinău, Cahul între 27 iulie - 7 august 2014.
Astfel de la 27 iulie şi până la 29 iulie, absolvenţii vor putea depune dosarul la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, în perioada 30 iulie - 2 august vor putea fi depuse dosarele de concurs la Consulatul României de la Chişinău, situat pe strada Grigore Ureche 2, iar de la 4 august până la 7 august vor putea fi depuse actele la Universitatea „B.P. Hasdeu” din Cahul.

Potrivit Ambasadei României în Republica Moldova, toţi candidaţii vor avea posibilitatea să depună dosarul. Sursa citată subliniază că, în fiecare an, Comisia mixtă a părăsit Republica Moldova doar după ce a preluat dosarele tuturor candidaţilor care au dorit să se înscrie în învăţământul de stat din România.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam