Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iulie 2018 | 09:24
Începe Marşul Centenarului
Peste 200 de persoane au anunţat că vor porni duminică, 1 iulie, în Marşul Centenarului, de la Alba Iulia la Chişinău. Traseul are o lungime de 1.300 de kilometri şi este împărţit în 11 etape a câte cinci zile. Ultima etapă se va încheia pe 1 septembrie, notează portalul adevarul.ro, citat de Radio Moldova Actualităţi.
Evenimentul debutează cu aprinderea de către reprezentanţi din 1000 de localităţi ale României şi Republicii Moldova a „Flăcării Unirii”, începând cu ora 20:00, în faţa Catedralei Ortodoxe, la Alba Iulia.  
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam