Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Februarie 2016 | 10:30
Început de an de bun augur pentru reprezentanţii Asociaţiei „Mioriţa” din Portugalia
Începutul acestui an a fost unul de bun augur pentru concetăţenii noştri din Portugalia, astfel, Asociaţia culturală „Mioriţa” din oraşul Barreiro a participat la mai multe activităţi cultural-educative, realizate în parteneriat atât cu asociaţii portugheze, cât şi cu comunităţile de imigranţi din ţara de reşedinţă.
Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei „Mioriţa”, a declarat pentru TRM.MD că reprezentanții asociației pe care o conduce au participat la cea de-a 84-a aniversare a Clubului „Celții” și la marcarea celor 13 ani de creație a Corul Polifonic din Barreiro.
 

 
„Asociația „Miorița” a fost prezentă la ambele sărbători cu numere artistice ce țin de folclorul neamului. Au fost prezentate cântece din repertoriul surorilor Osoianu și, desigur, nelipsite au fost romanțele „Sara pe deal “ ,„Pe lângă plopii fără soț”. Iar copiii, sub aplauzele spectatorilor, au dansat o horă, așa precum spune tradiția”, a menționat Rodica Gherasim.

Omagiaților le-au fost dăruite obiecte din ceramică confecționate de către meșterii populari din Moldova, precum și vinuri moldovenești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam