Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Noiembrie 2015 | 14:08
Instrumentiştii Armatei Naţionale participă la Festivalul Muzicilor Militare din Germania
Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova participă la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare „Berlin Tattoo 2015”, care are loc în perioada 7-8 noiembrie , la Berlin, Germania.
În acest an, Armata Naţională a detaşat la eveniment 41 de muzicieni din cadrul Orchestrei aerofone, care vor evolua cu un program de piese instrumentale din repertoriul Orchestrei Prezidenţiale. 

Festivalul, care se desfăşoară anual, reuneşte peste 800 de instrumentişti, dansatori şi solişti din orchestre militare, şi cuprinde marşuri militare, creaţii simfonice, pop şi rock.

Orchestrele militare ale Armatei Naţionale au participat la festivaluri internaţionale de muzică începând cu anul 1997. Până în prezent, muzicienii moldoveni au evoluat în Belgia, Germania, România şi Federaţia Rusă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam