Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Martie 2014 | 16:45
Integrarea europeană a Moldovei, discutată la Paris
La cea de-a 34 ediţie a Salonului de Carte din Capitala Franţei vor avea loc dezbateri cu privire la perspectivele de integrarea europeană a Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc în perioada 21-24 martie şi este considerat drept cel mai important eveniment editorial din Franţa.
Țara noastră va fi reprezentată la acest Salon de Carte de Matei Cazacu, Gheorghe Erizanu, Emilian Galaicu - Păun, Nicu Popescu, precum și  Oleg Serebrian, scriitor, ambasadorul Republicii Moldova în Franţa.

”Cartea românească de la Paris spune mult despre viaţa noastră, astăzi, aici, pe această planetă. Este un spectacol vast şi multicolor, cu celebrul PopaS, cel mai rapid desenator din lume, cu întrebări extreme – ce se întâmplă cu Republica Moldova în plină criză ucraineană, în ce viață spirituală ne ducem după viaţa terestră , cum să mai scriem despre sport când o franţuzoaică reinventează viaţa Nadiei Comăneci fără s-o întrebe măcar ce mai face – pe scurt, polemici, tensiune, spectacol, goană spre adevăr”, a menționat pentru trm.md, Radu Ciobotea, director adjunct al Institutului Cultural Român din Paris.

Țara vecină, România, în cadrul evenimentului va pune în valoare patrimoniul literar românesc deja existent și, totodată, vor oferi o perspectivă asupra noilor paradigme care se configurează în domeniile literar și editorial. Programul românesc va cuprinde dezbateri, lansări de carte, întâlniri și expoziţii la care vor participa editori, scriitori, traducători, profesori universitari și jurnaliști români și francezi, propunând publicului o ofertă cultural diversificată.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam