Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Mai 2014 | 16:02
Interpreţi din Moldova au cântat muzică etno la Berlin
În ultimele zile, la Berlin, a avut loc concertul de muzică etno moldovenească susţinut de Orchestra Fraţilor Ştefăneţ şi interpreta Geta Burlacu. Evenimentul a avut loc pentru a sprijini dezvoltarea turismului şi a creşte conştientizarea Republicii Moldova ca destinaţie turistică.
Repertoriul a inclus muzică populară moldovenească, suite pentru vioară, ţambal, acordeon, clarinet şi trompetă, nai şi fluier. De asemenea printre piesele interpretate de artiştii din Republica Moldova se numără melodiile: „Lume-lume”, „Balada Haiducului”, „Trandafir de la Moldova”, „Doina”, „Ciocârlia”.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Germania, evenimentul s-a bucurat de o puternică rezonanţă, reunind peste 130 de oaspeţi, printre care reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor germane care colaborează cu Republica Moldova, jurnalişti germani, membri ai corpului diplomatic din Germania şi membrii ai diasporei moldoveneşti.

Pe lângă programul artistic, oaspeţii prezenţi la eveniment au avut prilejul de a servi diverse soiuri de vin moldovenesc, împărtăşindu-şi într-o atmosferă informală emoţiile generate de prestaţia artiştilor din Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam