Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Februarie 2016 | 10:38
Întreprinderi din Moldova îşi prezintă produsele la iarmaroace din Rusia
Întreprinderile din Republica Moldova participă în aceste zile la cea de-a 46-a ediţie a Iarmarocului federal „Textillegprom – 2016” şi la cea de-a 23-a ediţie a Iarmarocului internaţional „Piele – Încălţăminte – Blănuri – Tehnologie” ce se desfăşoară la Moscova, informează Ambasada Moldovei în Federaţia Rusă.
Standurile Republicii Moldova din cadrul expozițiilor au fost vizitate și de Dumitru Braghiş, ambasadorul Moldovei la Moscova. Oficialul a apreciat înalt calitatea produselor moldovenești subliniind că acestea pot concura de la egal la egal cu brandurile internaționale renumite.

Participarea companiilor moldovenești la expoziții este organizată cu suportul Programului USAID „Îmbunătățirea competitivității și dezvoltarea întreprinderilor”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam